FacebookTwitterYoutubeFeed

U Vranjskoj Banji obeležen Dan oslobođenja

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Povodom 73. godišnjice oslobođenja Vranjske Banje u Drugom svetskom ratu, na spomenik oslobodiocima, narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, predsednik Gradske opštine Dragan Sentić sa saradnicima, zatim  delegacije policije i SUBNOR-a  položili su vence i cveće, i poklonili se senima poginulih ratnika.

Na svečanoj sednici Skupštine Gradske opštine Vranjska Banja, koja je održana povodom godišnjice oslobođenja ovog mesta, rečeno je da je u borbama poginulo više od 150 ljudi. Oni su svoje živote ugradili u slobodu, pokazavši ljubav prema državi u budućim naraštajima.

,,Brojnim generacijama srpskog naroda sudbina je dodelila da njihov život bude ispunjen neprestanom borbom za slobodu. Istorija je sve to zapisala i ostavila kao veliku zaostavštinu za buduća pokoljenja. Ta zaostavština mladim generacijama će biti izvor nadahnuća u borbi za očuvanje nacionalnih i državnih interesa, ali i njihov dug prema milionskim žrtvama naših oslobodilačkih ratova", istakao je predsednik Gradske opštine Dragan Setnić u obraćanju prisutnima.

Povodom Dana oslobođenja u Drugom svetskom ratu za izuzetne rezultate  zahvalnice su dobili  učenica 8. razreda OŠ ,,Predrag Devedžić" u Vranjskoj Banji Natalija Dimitrov, Simpo i Jumko.

U ime nagrađenih zahvalio se generalni direktor Jumka  Branislav Trajković. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji