FacebookTwitterYoutubeFeed

Mitić: Direktor „Novog doma“ otpušta ceo odbor Industrijskog sindikata

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Industrijski sindikat u Vranju održao je konferenciju za novinare, zbog ataka na članove i rukovodstvo sindikata u javnom sektoru u Vranju, a prvenstveno u javnom preduzeću "Novi dom", istakao je predsednik tog sindikata Novica Mitić.

Po njegovim rečima, direktor tog preduzeća je pretio sindikalcima, kršeći osnovna ljudska prava.

Mitić je ukazao na „nedopustivo ponašanje direktora Petrovića i beskrupulozan odnos prema ljudima iz Ujedinjenog sindikata Srbije“.

„Direktor Petrović ne bira sredstva da bi zabranio Industrijski sindikat u „Novom domu“, poziva njegove predstavnike i članove u svoju kancelariju i ucenjuje ih da napuste sindikat ili će morati da idu iz firme, čime krši ustavno pravo na slobodno sindikalno organizovanje“, poručio je Mitić.

Koordinator Ujedinjenog sindikata Srbije u Vranju je obavestio novinare „da predsednik odbora Industrijskog sindikata u „Novom domu“ Milorad Stanojković i njegovi najbliži saradnici nisu mogli da prisustvuju konferenciji za medije, jer se nalaze na lečenju i bolovanju zbog zdravstvenih posledica koje su uzrokovane odnosom direktora Petrovića prema ovim ljudima.

Podsećamo, svi otpušteni članovi Industrijskog sindikata iz „Novog doma“ članovi su DS i SDS.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji