FacebookTwitterYoutubeFeed

Otvoren Info centar u glavnoj ulici

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Simboličnim presecanjem vrpce, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, označio je početak rada Info centra Turističke organizacije, koji se nalazi glavnoj ulici.

,,Turisti koji dođu u Vranje moći će na jednom mestu da dobiju sve potrebne informacije, da se bolje upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima, da kupe suvenir i ponesu lepe uspomene iz našeg grada. Raduje me činjenica, što je za osam meseci broj noćenja veći za 3.000, u odnosu na isti period prošle godine. Beležimo i povećanje prihoda od prodaje suvenira, koji iznosi milion dinara, a u 2016. godini je bio 332.000 dinara", rekao je na otvaranju gradonačelnik dr Milenković.

,,U porastu je tranzitni turizam i učinićemo sve da poboljšamo ponudu. Iskoristio bih priliku da kažem da je uknjižen Planinarski dom na Besnoj Kobili i  da će uskoro biti rešen status Hotela ,,Vranje", a samim tim i radnika", naglasio je gradonačelnik. Na svečanosti povodom otvaranja objekta, koji je prenet u vlasništvo Turističke organizacije, govorio je i direktor Saša Ivanov, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na podršci

. ,, Nastojimo da ostvarimo strateške ciljeve u oblasti turizma i da ostvarimo profit, koji će se vraćati gradu, a Turistička organizacija postati samofinansirajuća. Idemo ka tome jer je samo u avustu na Besnoj Kobili noćilo  500 turista. Planiramo da proširimo usluge u Info centru, kao što su prodaja autobuskih i avionskih karata", naglasio je Ivanov.    

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji