FacebookTwitterYoutubeFeed

Vranjancu se zmija uspuzala uz rame na poslu

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Marjan Novković, noćni čuvar Komunalnog preduzeća "Komrad" iz Vranja, doživeo je u četvrtak uveče jeziv noćni susret sa gmizavcem, kada mu se u mrklom mraku zmija uspuzala na rame.

 

Novković je upravo okončavao drugu smenu u voznom parku "Komrada", ali nije ni slutio da mu se uljez nalazi iza leđa, u samoj stražarnici.

- Obično u stražarskoj kućici gasimo svetlo, dok je dvorište osvetljeno, jer tako imamo bolji pregled. Dok sam, sedeći na stolici, proveravao monitore sigurnosnih kamera, osetio sam da mi se nešto nalazi na ramenu. Pomislio sam da je buba ili skakavac, pa sam krenuo da ga rukom uklonim sa majice. To nešto je palo sa mog ramena iza TA peći - opisuje Novković za Novosti.

"To" je bila zmija dužine metar i po, ali noćni čuvar u mraku stražarske kućice te činjenice nije bio svestan u prvom momentu.

- Kada sam upalio svetlo, šokirao sam se, jer sam video da je to zmija dužine više od jednog metra. Kako nisam bio siguran da li je reč o otrovnici, zatvorio sam stražarnicu i pozvao Komunalnu policiju - nastavlja priču Novković.

Pripadnici Komunalne policije su brzo stigli na lice mesta i locirali uljeza, kojeg je uhvatio Vladica Stanković, ekspert iz Udruženja za zaštitu gmizavaca "Poskok" iz Vladičinog Hana.

Noćni čuvar ističe da mu je za 20 godina rada ovo prvi susret sa ovakvim uljezom.

- Zaista ne znam kako je zmija dospela u krug našeg voznog parka, ali susret zaista nije bio prijatan. Mada sam je po hvatanju držao u ruci, još sam u šoku od jezivog susreta u mraku stražarske kućice - dodaje Novković.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji