FacebookTwitterYoutubeFeed

Ukinuta oslobađajuća presuda napadačima na novinarku

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Viši sud u Vranju ukinuo je presudu kojom se policijski inspektor N. J. iz Vranja i M. V. iz Novog Sada oslobađaju za krivično delo ugrožavanje sigurnosti novinarke Tanje Janković.

Krivično veće vranjskog Višeg suda, kojim je predsedavala sudija Nada Čović, odlučilo je da se ukine prvostepena oslobađajuća presuda i predmet vrati na ponovno suđenje Osnovnom sudu.

 U obrazloženju Višeg suda navedeno je da je prvostepena presuda doneta uz "bitne povrede Krivičnog zakonika", kao i da su razlozi za donošenje takve presude "potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni".

Viši sud je naveo i da sudija Osnovnog suda Ljiljana Nikolić, koja je donela prvostepenu presudu, nije obrazložila na koji način je sud izvršio uvid u dva CD-a na kojima su snimci sigurnosnih kamera, niti kako je sud ocenio ove dokaze, zbog čega je predmetnoj sudiji naloženo da ponovo izvede dokaze i izvrši ocenu istih.

Advokat novinarke Tanje Janković, Zora Dobričanin izjavila je agenciji Tanjug da je očekivala takvu odluku suda.

- S obzirom na to da nisu bile sprovedene sve neophodne procesne radnje i nisu bili izvedeni svi dokazi neophodni za utvrđivanje činjeničnog stanja ja sam pišući žalbu i očekivala da drugostepeni sud ispravi tu grešku prvostepenog suda i predmet vrati na ponovni postupak - rekla je ona i dodala da očekuje da će sud utvrditi istinu.

Sudija je ročište za ponovljeno suđenje zakazala za 11. jul.

N. J, M. J. i još četvorici okrivljenih sudi se za nasilničko ponašanje i teške telesne povrede koje su u septembru 2012. godine na porodičnoj proslavi u Vranju sestri i ocu novinarke Tanje Janković, prenosi Blic.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji