FacebookTwitterYoutubeFeed

Socijalisti i naprednjaci zajedno na izborima za mesne zajednice

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

SPS će na izborima za svete mesnih zajenica na Grada Vranja i Vranjske Banje ići na zajedničkoj listi Grupa građana Vranja: "Brže, jače, bolje" i Grupa građana Banje: "Brže, jače, bolje". Na toj listi SPS će imati 30 posto, ostatak pripada naprednjacima i vladajućoj koaliciji", istakao je predesdnik GrO SPS Zoran Antić na Otvorenom danu za medije, dodavši da je stranci najbitnije da u svim segmentima društvenog života i rada imaju svoje predstavnike.

 Za SPS su ovi izbori možda i važniji od onih parlamentarnih. Tu će se, kaže Antić, pokazati pravi identitet članova i simpatizera stranke, jer oni koji sad budu stali ispred SPS na listi za izbore mesnih zajednica, "to su pravi partijski borci".

"Lako je biti član glavnog odbora i narodni poslanik kada vas neko plaća, teško je biti ovde u mesnoj zajednici", dodao je Antić.
Ove 2017. izbori za savete mesnih zajednica se razlikuju u načinu izbora u odnosu na 2009, kada su bili javni zborovi i pojedinačno glasanje za svakog predloženog kandidata, kao i 2013, kada su bile zbirne liste na svakoj mesnoj zajednici, ali se glasalo pojedinačno za kandidate.

"Nama kao levičarima i kao partiji socijaldemokratske orjentacije mesna samouprava jedan je od najvažnijih oblika delovanja. Najneposrednije predstavljanje građana i građanki, u njihovom prvom stepenu organizovanja, a to je mesna zajednica, je osnovno ustavno pravo, obaveza i odgovornost svakog građanina. To je ozbiljan nivo organizovanja građana i građanki na teritoriji opštine ili grada", poručuje Antić.

Sada se, kako je naveo, formiraju liste i glasa se po proporcionalnom Dontovom sistemu, gde će postojati i izborni cenzus i prag, i u toj konstelaciji snaga "prirodno je da SPS, kao partija koja se trenutno nalazi u pasivnom obliku opozicionog delovanja u vlasti, bude deo te liste".

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji