FacebookTwitterYoutubeFeed

Izlaznost - izbori za MZ

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Izborna lista „Brže, jače bolje – SNS, SPS, JS, PUPS, SDPS, Romska partija, Veterani“ ostvarila je pobedu na izborima za članove saveta mesnih zajednica u Vranju i Vranjskoj Banji, rekao je na konferenciji za novinare lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović. To je bila i jedina proglašena lista na teritoriji Gradske opštine Vranje i Gradske opštine Vranjska Banja.

U sedištu naprednjaka bili su i šef SPS Zoran Antić, lider SDPS Aleksandar Stajić  i potpredsednik Gradskog odbora PUPS-a Dragan Mihajlović.

Na teritoriji Gradske opštine Vranje, izbori su sprovedeni u 41 mesnoj zajednici, osim u Lepčincu, gde nije podneta nijedna izborna lista i Tesovištu, iz razloga što je odbijeno proglašenje izborne liste.

Na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja, izbori su sprovedeni u 8 Mesnih zajednica, osim u Starom Glogu, gde nisu podnete izborne liste.

Pravo glasa na teritoriji Gradske opštine Vranje imalo je 62.333 birača, a na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja 8.538 punoletnih građana.

Na teritoriji Gradske opštine Vranje i Gradske opštine Vranjska Banja proglašena je po jedna izborna lista pod nazivom ,,Brže, jače bolje“ - SNS, SPS, JS, PUPS, SDPS, Romska partija, Veterani, a za Panevlje osim ove i lista koju je podnela grupa građana ,,Napredak sela Panevlja i Prevalca“.

Saveti Mesnih zajednica broje od 7 do 19 članova.

Prema podacima iz Izborne komisije, koja je obradila glasačke listiće sa 83 biračka mesta, biračko pravo na izborima za Savete MZ ostvarilo je oko 16% punoletnih gradjana. Stigla su i dva prigovora na sastav zapisnika iz Panevlja, koje su podnele izborne liste ,, Brže, jače, bolje" - SNS, SPS,JS,PUPS,SDPS, Romska partija, Veterani i grupa gradjana ,,Napredak sela Panevlja i Prevalca". O njima će Izborna komisija odlučivati u propisanom roku, saznajemo od predsednika Stojana Ilića.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji