FacebookTwitterYoutubeFeed

Naprednjaci uzvraćaju Andonovu

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Povodom izjave Igora Andonova u poslednjem broju Vranjskih novina prenosimo vam saopštenje SNS u celosti :

Postojala je ogromna dilema u GrO SNS da li je potrebno reagovati na poslednje nebulozne i diletantske tvrdnje gospodina Andonova u Vranjskim novinama o navodnoj deklarativnoj borbi lokalne vlasti protiv korupcije.

Odlično nam je poznato da će naša reakcija pružiti besplatan medijski prostor i dati bespotrebnu političku infuziju ovom političkom mrtvacu, ali interesi pravde i istine, i moralna obaveza prema našim glasačima nas obavezuje da raskrinkamo ovog kvazi političara.

Pre svega postavlja se pitanje odakle gospodin Andonov crpi kredibilitet i moralno pravo da kritikuje lokalnu vlast čiji je bio deo, do pre neki dan, a naročito borbu protiv korupcije?

Izgleda da dotični ne vidi, ili ne želi da vidi da je Vranje posle Niša jedina lokalna samouprava koja je na vreme usvojila Lokalni antikorupcijski plan i koja će za neki dan formirati Lokalni antikorupcijski forum (LAF), i što je veoma bitno, jedini smo grad koji uživa podršku OEBS- a u ovom složenom procesu.

Da ne govorimo o tome da je naša lokalna samouprava na trećem mestu po transparentnosti na rang listi organizacije Transparentnost Srbija.

Malo li je gospodine Andonov?

Ono što kod dotičnog zapravo zabrinjava je elementarno nepoznavanje institucija pravne države i osnove političkog sistema.

I prosečnom srednjoškolcu pravno - birotehničkog smera je poznato da jedino pravosudni organi imaju nadležnost da procesuiraju krivična dela korupcije, tako da ostaje misterija zašto gospodin Jedva Prođoh Cenzus lokalnu vlast stavlja u kontekstu broja sudskih postupaka protiv korupcije.

Možda bi neki zlonamernici i politički neistomišljenici rekli da je to normalna komunikacija i politički diskurs gospodina Andonova u nedostatku konkretnih političkih rezultata. I uz svu dobru volju i koncetraciju, zaista je teško navesti makar jedan uspešan projekat ili delo koje je uradio za građane Vranja i po kojem će ga pamtiti.

U korteksu prosečnog vranjanca će biti upamćen po Aleksandrovačkom jezeru i algama, kao grobara dveju opozicionih političkih stranaka, fizičkom obračunu sa njegovim stranačkim drugom u jednom poznatom restoranu, pamtiće ga kao čoveka ambivalentnih i kontradiktornih političkih stavova i autističnog i autodestruktivnog političkog delovanja. Previše za  jednog stomatologa, ali premalo za jednog „vizionara“.

Kada sve rezimiramo i podvučemo crtu, dolazimo do zaključka da je ostavka gospodina Andonova zapravo jedini pametan i logičan politički potez u čitavoj njegovoj političkoj karijeri.

Tim svojim činom spasio je i sebe, ali i građane Vranja.

Možda mi još nismo na tom stepenu političke svesti jer smo nedovoljno sazreli za ideje i doktrinu ovog neshvaćenog stomatologa na privremenom radu u politici, ali jedno smo sigurni, lokalna politika je možda izgubila lošeg političara, ali njegova skupocena ordinacija je zato dobila osrednjeg stomatologa.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

DN017

Kursna lista

Newsletter

Ime:
Email:
   

 

Informativa
JT Fixed Display
Jutarnji